Informatie

Startkaart.nl maakt gebruik van de volgende bronnen:

Bing Maps
www.bing.com/maps/
Bing Maps (voorheen Live Search Maps, Windows Live Local en MSN Virtual Earth) is een online dienst van Microsoft met kaarten van over de hele wereld. De dienst maakt deel uit van de zoekmachine Bing en kenmerkt zich door niet alleen gebruik te maken van kaarten en satellietfoto's, maar in stedelijke gebieden en grotere plaatsen ook van luchtfotografie (vogelperspectief). Dat resulteert in meer gedetailleerde beelden.

Publieke Data op de Kaart (PDOK)
www.pdok.nl
PDOK is hét platform voor hoogwaardige geodata. Bij PDOK vind je open datasets van de overheid met actuele geo-informatie. Deze datasets zijn benaderbaar via geo webservices, RESTful API's en beschikbaar als downloads en linked data. Daarnaast vind je hier inspirerende cases over de mogelijkheden van deze geo datasets.

Actueel Hoogtemodel Nederland (AHN)
www.ahn.nl
Het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) is de digitale hoogtekaart voor heel Nederland. Het bevat gedetailleerde en precieze hoogtegegevens met gemiddeld acht hoogtemetingen per vierkante meter.

OpenStreetMap (OSM)
https://www.openstreetmap.org
OpenStreetMap is een kaart van de wereld, vrij te gebruiken onder een open licentie. OpenStreetMap wordt gemaakt door een gemeenschap van kaartenmakers die gegevens over wegen, paden, cafés, treinstations en nog veel meer, over de hele wereld bijdragen en onderhouden. OpenStreetMap legt de nadruk op lokale kennis. Bijdragers gebruiken luchtfoto's, gps-apparaten en low-tech veldkaarten om te controleren of OSM accuraat en up-to-date is.

Wikimedia
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikimedia_Foundation
De Wikimedia Foundation Inc. (WMF) is een internationale organisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor de verspreiding van vrije kennis. De organisatie doet dit door middel van verschillende projecten, waarvan de internetencyclopedie Wikipedia het bekendste is. De zetel van de Wikimedia Foundation is in San Francisco.

Unsplash
unsplash.com
Foto's van plekken over de hele wereld.

Icons8
icons8.com
Icons, illustrations, photos, music, and design tools