Oostvaardersplassen

GPS: 52.44537, 5.35184
Nederland

De Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, is een moerasgebied met riet, gras, water en bos waar bijzondere natuur en heel veel vogels te te vinden zijn, waaronder sinds 2006 de


De Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, is een moerasgebied met riet, gras, water en bos waar bijzondere natuur en heel veel vogels te te vinden zijn, waaronder sinds 2006 de Zeearend. Het is een natuurgebied met internationale plassen. Naast vogels leven er reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Ook grazen er heckrunderen, konikpaarden en edelherten.

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden met een wijds uitzicht over de plassen vanaf het terras. En je vindt er een infobalie, winkel en een film- en vergaderzaal.
Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere is, naast Buitencentrum Oostvaardersplassen, hét startpunt voor jouw ontdekkingstocht door de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. In dit opvallende gebouw kom je alles te weten over het unieke natuurgebied en de dieren die er leven. Vanaf het bezoekerscentrum starten verschillende wandel- en fietsroutes.
Grote kijkhut met twee verdiepingen. De eerste verdieping heeft ramen rondom waardoor je zeer goed uitzicht hebt op het omliggende natuurgebied. Op de begane grond vind je informatieborden en een tafel met banken. Deze ruimte biedt prettige beschutting op regenachtige dagen. De kijkhut staat aan het einde van een wandelpad. De route is goed begaanbaar.


kaart locatie Oostvaardersplassen